מתכון

קטאייף במלית תפוחים ופיסטוקים

יולי 2017
קטאייף במלית תפוחים ופיסטוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קטאייף במלית תפוחים ופיסטוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את הקטאייף המקורי (הפנקייק של המטבח הערבי) ממלאים באגוזים או בגבינה. הגרסה הזו היא תערובת של תפוחים ופיסטוקים

את הקטאייף המקורי (הפנקייק של המטבח הערבי) ממלאים באגוזים או בגבינה. הגרסה הזו לראש השנה היא תערובת של תפוחים ופיסטוקים. מטגנים את החביתיות מצד אחד, ממלאים, מקפלים לשניים ומטגנים בשנית. מגישים עם סירופ סוכר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ סוכר:

לבלילה:

למלית:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

מרתיחים סוכר, מים ולימון בסיר. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ. מורידים מהכיריים, מוסיפים מי זהר ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את הקטאייף:

2

מערבלים קמח, שמרים, סוכר ואבקת סודה לשתייה במיקסר. מוסיפים מים תוך כדי ערבול עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים לבלילה לתפוח במקום חמים כ-20 דקות עד שהיא תפוחה ועל פניה מופיעות בועות.

3

מחממים מחבת משומנת ויוצקים 1/2 מצקת מהבלילה. מטלטלים את המחבת לקבלת עיגול בקוטר 12 ס”מ. מטגנים דקה-שתיים עד שפני החביתית מתכסים בבועות והיא מתייצבת. מוציאים ומניחים בצד (לא מטגנים מהצד השני). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה, כשבכל פעם מטגנים רק קטאייף אחד.

מכינים את המלית:

4

ממיסים סוכר לקרמל (אין צורך במים). מוסיפים תפוחים ומבשלים כ-2 דקות עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים. מוסיפים קינמון ומי זהר, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהתפוחים מזוגגים. מוסיפים חמאה (או מרגרינה), מערבבים ומסירים מהכיריים. מסננים ושומרים את הרוטב בנפרד.

ממלאים ומגישים:

5

מניחים במרכז כל קטאייף כף תפוחים וזורים מעט פיסטוקים. מקפלים לשניים ומהדקים בלחיצה לקבלת כיסן בצורת חצי סהר. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקטאייף הממולא משני הצדדים עד הזהבה.

6

מניחים את החביתיות בצלחת הגשה, מזלפים מעל סירופ, זורים מלמעלה עוד פיסטוקים ומגישים חם.

נערכים מראש: מטגנים את הקטאייף טיגון ראשון, מכינים את המלית כמה שעות מראש וממלאים. בסמוך להגשה מטגנים טיגון שני.