מתכון

קיגל אמריקאי מתוק עם תפוחים ואגוזים

לא להתבלבל עם הקיגל הירושלמי המפולפל: בדלי’ז הניו יורקיים מעדיפים את הגרסה המתוקה עם מייפל, תפוחי עץ, אגוזים וחמוציות

אוקטובר 2021
קיגל אריקאי של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
קיגל אריקאי של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

שימו לב: אם מכינים בתבנית סיליקון, לא מקבלים את המעטה השחום והפריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מבשלים אטריות בשפע מי מלח רותחים, מסננים ומעבירים לקערה.

3

מבשלים שמן, סוכר, סוכר וניל ומייפל בסיר 4-3 דקות עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל. יוצקים על האטריות שבקערה ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים לפיזור אחיד ויוצקים לתבנית משומנת.

4

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים.

5

מצננים והופכים לצלחת הגשה. מגישים חמים או בטמפ' החדר.

גיוונים:
• מחליפים את המייפל בדבש.
• מחליפים את אגוזי המלך בפקאנים או בשקדים פרוסים.
• מחליפים את החמוציות בצימוקים.