מתכון

קיגל תפוחים וצימוקים

עוד וריאציה של אטריות מקורמלות, הפעם עם תוספת של תפוחים, אגוזי מלך וצימוקים

5,122 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
קיגל תפוחים וצימוקים של מאפיית טלר.צילום: שני בריל
קיגל תפוחים וצימוקים של מאפיית טלר.צילום: שני בריל

עוד וריאציה של אטריות מקורמלות, הפעם עם תוספת של תפוחים, אגוזי מלך וצימוקים. מאפה מתקתק שמתאים אפילו ליד הקפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מבשלים אטריות בשפע מים רותחים 5 דקות, עד שהן מתרככות, מסננים ומשאירים בצד.

3

מביאים לרתיחה שני סוגי סוכר ומים בסיר רחב המתאים לתנור ומבשלים כ־5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את האטריות ומערבבים. מוסיפים קינמון, מלח וביצים ומערבבים היטב. מוסיפים תפוחים, אגוזים וצימוקים ומערבבים. ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות, עד שהקיגל מתייצב.

4

מעבירים את הסיר לתנור ואופים שעה־שעה וחצי, עד שהקיגל משחים ומקבל מעטה מקורמל.