מתכון

קייזרשמארן

קינוח נוטף חמאה של חביתיות אווריריות ומעט מקורמלות שמוגשות עם רסק תפוחים או קומפוט שזיפים

25,527 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קייזר שמארן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קייזר שמארן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לבן גוריון היה את הקוץ'-מוץ' (גבינה לבנה, לבן ורסק תפוחים) שפולה הכינה לו מדי יום, לקיסר אוסטריה פרנץ יוזף היה את הקייזר שמארן (בתרגום מילולי: הבלגן של הקיסר). הקייזרשמארן יוצא הכי טוב אם מכינים אותו במחבת ברזל עבה והוא יכול להיות ארוחת בוקר או ערב קלה וכמובן גם קינוח.

מרקחת שזיפים זריזה
השזיפים העגולים האדומים (מבפנים ומבחוץ) מלאים בעסיס ומתרככים מהר יותר מהזנים האחרים. לכן הם מצוינים להכנת ריבות ומרקחות. המרקחת הזו מתאימה לשילוב בעוגות, ואם תבשלו אותה עוד כ- 20 דקות ותטחנו, היא גם יכולה להפוך לרוטב סגול מקסים, שיעטר את הצלחת וישתלב יפה עם גלידות ועוגות גבינה:

מבשלים בסיר 4 כפות סוכר, 2 כפות מים ומקל וניל חצוי לאורכו כ- 4 דקות עד לקבלת קרמל בהיר. מוסיפים 1/2 ק"ג שזיפים, מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהשזיפים מתרככים מעט. מוציאים את השזיפים מהסירופ ושומרים בצד. ממשיכים לבשל את הסירופ 5-4 דקות עד להסמכה. מחזירים את השזיפים ומסירים מהכיריים. מוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד ומערבבים. מוצאים את מקל הווניל. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לחביתיות

לטיגון וקירמול

להגשה

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה חלמונים, חלב, חמאה מומסת, וניל וקמח לתערובת חלקה ללא גושים.

2

מקציפים חלבונים, מלח וסוכר לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים, מוסיפים צימוקים ומערבבים.

3

מחממים מחבת ברזל וממיסים חמאה. יוצקים בלילה בגובה 2 ס"מ ומטגנים דקה-שתיים עד שהחלק התחתון משחים. מחלקים את "הפנקייק" לרבעים בעזרת המרית והופכים כל חלק. חותכים לפיסות בגודל 3 ס"מ, בוזקים עליהן מחצית מכמות אבקת הסוכר הופכים ומקרמלים. זורים את יתרת אבקת הסוכר, הופכים שוב את ה"פנקייקים" ומקרמלים גם את הצד השני. חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה (שתספיק ל- 4-2 חביתיות - תלוי בקוטר המחבת).

4

מוציאים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם לצד מרקחת שזיפים.