מתכון

תבשיל תפו"א ופול ירוק – קיילאק של פסח

מאכל פרסי פשוט של תפוחי אדמה בבישול איטי. בפסח מצטרף אליהם פול. את התוצאה אוכלים כל ימי החג עם מצה ובצל ירוק

16,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
קיילאק של פסח של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
קיילאק של פסח של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר בינוני וחולטים את הפולים במשך כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים את הפולים, שוטפים אותם בשפע מים קרים ומחלצים אותם מקליפתם השקופה.

2

באותו סיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־10 דקות מעל להבה בינונית עד השחמה. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים, מערבבים, יוצקים מים עד לחצי מגובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לפלטת שבת או מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ־40 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפול הקלוף, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות. מגישים חם.