מין פודינג חם, משובץ פירות, שנחבא תחת מעטה מעט פריך ושכבה של אבקת סוכר
את האוכמניות אפשר להחליף בפירות אחרים כמו משמשים, אגסים או שזיפים. ואפשר כמובן לאפות קלפוטי "אמיתי" – עם דובדבנים לא מגולענים, שמוסיפים לקינוח טעם עדין של שקדים. בדומה לפודינג לחם גם כאן זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לעומק הכלי.
תבנית מלבנית בגודל 20×30 ס"מ או עגולה בקוטר 28 ס"מ
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
2
מקציפים ביצים עם אבקת סוכר כ-7 דקות במהירות גבוהה לקבלת קצף בהיר.
3
בינתיים מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
4
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין חלב ואת תערובת החומרים היבשים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד ונוזלי.
5
מפזרים אוכמניות בתחתית התבנית ויוצקים עליהן את התערובת.
6
אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקלאפוטי יוצא לח אך ללא קרם שנדבק אליו. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.