מתכון

קלפוטי אוכמניות

נובמבר 2019
5 דירוגים
קלפוטי אוכמניות של מיכל בוטון. צילום:רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קלפוטי אוכמניות של מיכל בוטון. צילום:רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

מין פודינג חם, משובץ פירות, שנחבא תחת מעטה מעט פריך ושכבה של אבקת סוכר

את האוכמניות אפשר להחליף בפירות אחרים כמו משמשים, אגסים או שזיפים. ואפשר כמובן לאפות קלפוטי "אמיתי" – עם דובדבנים לא מגולענים, שמוסיפים לקינוח טעם עדין של שקדים. בדומה לפודינג לחם גם כאן זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לעומק הכלי.

תבנית מלבנית בגודל 20×30 ס"מ או עגולה בקוטר 28 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

מקציפים ביצים עם אבקת סוכר כ-7 דקות במהירות גבוהה לקבלת קצף בהיר.

3

בינתיים מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין חלב ואת תערובת החומרים היבשים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד ונוזלי.

5

מפזרים אוכמניות בתחתית התבנית ויוצקים עליהן את התערובת.

6

אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקלאפוטי יוצא לח אך ללא קרם שנדבק אליו. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.