מתכון

קלצונה אגסים וקממבר

מאי 2019
2 דירוגים
קלצונה אגסים וקממבר של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו
קלצונה אגסים וקממבר של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו

שתי השפיות הירושלמיות לשות־לשות בצק, ממלאות ומצפות, מכניסות לטאבון ומפיקות מאפה מופתי

לטובת המתכון יש להכין את הבצק הבסיסי לפוקאצ'ה. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לבצל מקורמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל במחבת עם החמאה עד הזהבה קלה. מוסיפים את הסוכר, היין וקורט מלח ומצמצמים כ-10 דקות על להבה גבוהה, עד שנוצר סירופ. מקררים.

2

פותחים את הבצק בידיים לעיגול על משטח מקומח היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים חצי מהעיגול בשכבה של בצל מקורמל (משאירים את שולי הבצק פנויים). מעל הבצל מפזרים רצועות קממבר ואגס. בוזקים מעט מלח גס מעל התערובת וסוגרים את החצי השני של הבצק לצורת ירח. מחברים את הקצוות על ידי צביטת הבצק, ובודקים שהמאפה סגור היטב.

3

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה תופח ומשחים, כ-10 דקות. פותחים את התנור, הופכים את המאפה וממשיכים לאפות 10-5 דקות נוספות עד קבלת גוון אחיד. מגישים מיד.

הצעת הגשה

4

מומלץ להגיש לצד סלט עלים ירוקים חמצמץ.