מתכון

קניידלעך קובה

ינואר 2020
5 דירוגים
קניידלעך קובה של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קניידלעך קובה של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קמח המצה נותן את הטעם המיוחד של הקניידלעך, במיוחד כשהוא ממולא בעוף מתובל בשמיר ושוחה בתוך מרק עוף זהוב וארומטי

שימו לב – למרות הטעם, הקובה הזאת לא כשרה לפסח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט התבלינים וחופן שמיר להגשה. מקפים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.

מכינים את הבצק

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים 3 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים ומניחים במקרר ל- 30 דקות.

מכינים את המלית

3

מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים ושומרים במקרר עד ההכנה.

ממלאים ומעצבים את הקובות

4

מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ- 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות

5

מסננים את המרק, נפטרים מהעצמות ומהשמיר ושומרים את הירקות להגשה. מצמצמים את המרק בחצי על להבה גבוהה כ- 20 דקות לריכוז הטעם והסמכת הנוזל. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ- 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקובות מוכנות.

6

מוסיפים את הירקות ששמרנו ושמיר קצוץ ומגישים.