מתכון

קעריות חסה עם עוף צלוי

13 דירוגים
קעריות חסה עם עוף צלוי של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין . צילום: איילון פז. סגנון: רותם ניר
קעריות חסה עם עוף צלוי של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין . צילום: איילון פז. סגנון: רותם ניר

הווייטנאמים עשו את זה הכי טוב: לקחו אגרולים ועטפו אותם בעלי חסה, נענע ושאר ירוקים רעננים ופריכים

במקרה שלנו משתמשים בעוף צלוי שצליתם לבד או קניתם בחוץ, מפוררים אותו לפיסות (אפשר חמות או קרות), מברישים בצ'אטני חמוץ-מתוק-חריף (או בריבת פטל או שזיפים חמצמצה ומתובלת) ומגלגלים בעלי חסה עם חתיכות סברס, פרוסות שום מטוגן (מעדן בפני עצמו) ובוטנים קלויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשום מטוגן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים שום מטוגן

1

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים שום על להבה נמוכה מאוד עד שהפרוסות נעשות שחומות ופריכות בלי להישרף. מוציאים לנייר סופג לפריכות מושלמת. משתמשים מייד או שומרים בשמן.

מכינים את המלית וממלאים

2

מערבבים רצועות עוף עם צ'אטני, סברס, פרוסות שום מטוגנות (חצי מהכמות או יותר לפי החשק) ובוטנים קלויים ומגלגלים בתוך עלי חסה.