מתכון

קפונטה – דג ים עם ניוקי

מאי 2019
1 דירוגים
קפונטה - דג ים עם ניוקי של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קפונטה - דג ים עם ניוקי של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מנה איטלקית צבעונית ומגוונת של ניוקי, דג ים וירקות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לניוקי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לניוקי

1

זורים בתבנית את המלח הגס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כשעה. בודקים בסכין קטנה שקליפות תפוחי האדמה קשות והתוכן רך.

2

מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, וכשהם עדיין חמים מוציאים את תוכנם לקערה. מועכים היטב את תפוחי האדמה או מרסקים במרסק ירקות ידני לקבלת מרקם חלק.

3

טורפים את הביצה ומוסיפים לקערה עם הקמח, המלח והפלפל. מערבבים הכל בעדינות בעזרת האצבעות לקבלת מרקם חלק ויציב.

4

מקמחים מעט את משטח העבודה ולוקחים חתיכה מהבצק. מגלגלים בידיים לקבלת גליל ארוך וצר בקוטר של כ-2 ס"מ. חותכים בסכין את הגליל לחתיכות של כ-3 ס"מ.

5

מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הניוקי לבישול. לאחר כ-2 דקות יחלו הניוקי לצוף. מוציאים בכף מחוררת.

לדג

6

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת. חותכים את החציל לקוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5-6 דקות. .

7

מנקים את הדג מעצמות ומעור, חותכים אותו לקוביות של כ-3 ס"מ ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד כ-3-4 דקות.

8

קוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים למחבת את הניוקי המוכנים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, וכמה נקודות של קרם פרש.