מתכון

קציפת דבש ושורש כורכום עם תפוחים שקופים

מאי 2019
2 דירוגים
קציפת דבש ושורש כורכום עם תפוחים שקופים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קציפת דבש ושורש כורכום עם תפוחים שקופים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קינוח מקורי ומדליק, שלא ישאיר אף סועד אדיש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציפה (מוס)

לתפוחים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קציפה

1

מחממים את החלב בכלי קטן ונזהרים שלא יגלוש.

2

מוסיפים את שורש הכורכום ומניחים בצד.

3

בסיר קטן נוסף מחממים ½ כוס (125 מ"ל) מהשמנת עם הדבש והחמאה, תוך בחישה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

4

חשוב: לא מרתיחים. מוסיפים את החלב המתובל, מקררים מעט ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.

5

לאחר קירור, מאחדים את תערובת הדבש עם שארית השמנת המתוקה.

6

מקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה ונוקשה, מעבירים לסיפון, דוחסים 2 בלונים ומשחררים קצפת דבש.

תפוחים

7

מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר, הווניל וקליפת הלימון, ומבשלים ברתיחה עד שמתקבל צבע קרמל זהוב.

8

בינתיים פורסים את התפוחים לרוחבם לפרוסות לא עבות ומוציאים את הגרעינים.

9

מכניסים את פרוסות התפוחים לסיר, מכבים את האש ומערבבים בעדינות.

10

מוציאים את הפרוסות ומניחים לקירור על נייר אפייה. את הסירופ שנותר שומרים להגשה.

הרכבת המנה

11

מוציאים את הקציפה מהסיפון ישירות לכוס בזמן ההגשה.

12

מניחים מעליה פרוסת תפוח, מעליה כף קציפה ועוד פרוסת תפוח.

13

מזליפים מעט סירופ, מפזרים את המקדמיה ומאבקים במעט אבקת סוכר.