מתכון

קציצות בשר ואורז אלג’יראיות

אוגוסט 2017
1 דירוגים
קציצות בשר ואורז אלג’יראיות
קציצות בשר ואורז אלג’יראיות

הציפוי בסולת מעניק לקציצות מעטה פריך, והן נהדרות עם לימון בצד, אבל הרוטב החמצמץ והמתובל משדרג אותן עוד יותר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון הקציצות:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מביאים לרתיחה 1/2 כוס אורז עם 3 כוסות מים ומבשלים 8-7 דקות ללא מכסה על להבה גבוהה. מסננים ולא שוטפים. מעבירים לקערה ומצננים קלות. מועכים מעט את האורז בעזרת הידיים.

2

מערבבים בשר, בצל, מלח, פלפל, כמון ופטרוזיליה בקערה ולשים היטב 3-2 דקות. מוסיפים את האורז ולשים שוב עד לקבלת עיסה אחידה.

3

יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 6-5 ס”מ ומצפים אותן בסולת.

4

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-4-3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות:

5

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפל, מלח, קארי וכורכום ומערבבים. מוסיפים עגבניות מגוררות ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

6

מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים עוד 30 דקות.