מתכון

קציצות בשר עגל, ערמונים ועירית במרק צח

דצמבר 2018
5 דירוגים
קציצות בשר עגל וערמונים במרק צח של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
קציצות בשר עגל וערמונים במרק צח של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

חסרה לכם מנה עיקרית לארוחת החג? השף אבי שטייניץ מציע מתכון מבשר עגל משובח

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות:

לאטריות פסח ביתיות

לקציצות:

לאטריות פסח ביתיות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לקציצות

1

מטגנים את הבצל במחבת משומנת עד שקיפות. קוצצים את הערמונים ומוסיפים למחבת, ממשיכים לטגן דקה ומקררים.

2

מערבבים את כל חומרי הקציצות, כולל הבצל המטוגן, ומניחים "לנוח" במקרר כחצי שעה.

3

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר וצרים קציצות קטנות בצלחת. מביאים לרתיחה בסיר מרק בקר או עוף (או מים ואבקת מרק), מבשלים את הקציצות במרק כ-10 דקות ומוציאים מהנוזל החם.

לאטריות של פסח

4

מערבבים את קמח תפוחי האדמה והמים. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת, מתבלים במלח ובעירית ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מחממים במחבת נמוכה שמן, ומנגבים עודפים בעזרת נייר סופג. יוצקים שכבה דקה מהבלילה ומטגנים עד להקרשות החלק העליון. הופכים, מטגנים עוד שניות אחדות ומוציאים מהמחבת. מגלגלים לגליל וחותכים לפיסות דקיקות.

להגשה

5

מגישים את הקציצות בקערה חגיגית עם מרק רותח ואטריות של פסח.