מתכון

קציצות דג עם אפונה, אספרגוס, פולי אדממה ופסטה

קציצות נסיכת הנילוס בציר דגים אוזו עם אפונת גינה, אספרגוס, פולי אדממה ופסטה של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קציצות נסיכת הנילוס בציר דגים אוזו עם אפונת גינה, אספרגוס, פולי אדממה ופסטה של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

נסיכת הנילוס מככבת במנה החגיגית והמיוחדת הזו, שתשדרג כל שולחן חג בכמה רמות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר הדגים

תוספות לציר

לקציצות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לציר הדגים

1

לסיר גדול מכניסים את כל חומרי הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מסננים את הנוזל ומחזירים לאש את הנוזל המסונן. מצמצמים את הציר עד כמות של ליטר אחד ומתבלים במלח ובפלפל.

תוספות לציר

2

מבשלים את עלי הפסטה במים עם מלח כחצי מזמן הבישול שעל גבי האריזה. מוסיפים לציר את כל התוספות שלו.

לקציצות

3

קוצצים בסכין את הדג דק־דק. מטגנים בשמן זית במחבת על אש בינונית את הבצלים, שורש הפטרוזיליה, הכרישה וגבעולי הסלרי עד השחמה ומקררים.

4

מוסיפים לדג הקצוץ את תערובת הבצלים לאחר שהתקררה, קוואקר, מלח ופלפל. מכינים קציצות עגולות בגודל של כדורי פלאפל. מחממים את ציר הדגים עם כל התוספות, מטגנים את הקציצות במחבת טפלון עם מעט שמן כחצי דקה מכל צד או עד שהקציצות מוכנות.

5

מניחים את הקציצות בצלחת ויוצקים מעל את הציר.