מתכון

תבשיל קציצות דג מרוקאיות בלימונים כבושים, חומוס וכוסברה

מאי 2021
תבשיל קציצות דג מרוקאיות בלימונים כבושים, חומוס וכוסברה של מיכל מוזס (צילום: shutterstock)
תבשיל קציצות דג מרוקאיות בלימונים כבושים, חומוס וכוסברה של מיכל מוזס (צילום: shutterstock)

המתכון המקורי מופיע ב”ספר הבישול היהודי” של קלודיה רודן. כאן הוספתי לו צ’ילי טרי, שמשתלב נפלא עם הלימון הכבוש; וגרגרי חומוס, שמאזנים את הטעמים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל:

לקציצות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל ופלפל חריף עד שהבצל שקוף.

2

מוסיפים כורכום, לימון כבוש, כוסברה, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.

3

מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים מלבד הדג. מוסיפים את הדג ומערבבים. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ופוחסים מעט.

4

מטגנים את הקציצות על להבה בינונית-נמוכה במחבת עם התבשיל משני הצדדים כ-15 דקות עד שהן מוכנות וזהובות. מוסיפים גרגרי חומוס ומערבבים מעט.