מתכון

קציצות טלה טברייניות – פנג’ס

דצמבר 2019
2 דירוגים
פנג'ס- קציצות טלה טבריינית של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
פנג'ס- קציצות טלה טבריינית של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

מנת קציצות שאוכלים בטבריה באופן מסורתי בליל הסדר, רק שבמקום גבעולי סלרי משתמשים בעכוב שעונתו היא במרץ ואפריל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הקציצות (למעט קמח ושמן) במשך כמה דקות. יוצרים מהתערובת כ־24 כדורים במשקל של כ־50 גרם האחד.

2

משפדים כדור בשר על כל מקטע של גבעול סלרי. מהדקים את הבשר לגבעול כדי שלא ייפול במהלך הבישול. מניחים קמח בצלחת שטוחה ומקמחים את הבשר.

3

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת, מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות 2־3 דקות מכל כיוון. מוציאים לצלחת מרופדת נייר אפייה.

4

מחממים שמן זית בסיר נפרד מעל להבה בינונית ומטגנים בצל כ־10 דקות תוך ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים שיני שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומסדרים את הקציצות בסיר. יוצקים מים לכיסוי מלא של הקציצות ומבשלים כרבע שעה. בסיום יוצקים מיץ לימון. אפשר להגיש עם אורז או תפוחי אדמה אפויים בתנור.