מתכון

מעקוד לה פוארו – קציצות כרישה ובטטה

יוני 2019
1 דירוגים
מעקוד לה פוארו (קציצות כרישה ובטטה) של שף אבי לוי. צילום: אפרת ליכטנשטט
מעקוד לה פוארו (קציצות כרישה ובטטה) של שף אבי לוי. צילום: אפרת ליכטנשטט

הקסם של המתכון טמון בטעם הכרישה הנפלא, במתיקות הבטטה ובפיקנטיות של הפלפל השחור: שילוב נהדר שמתאים לכל ארוחה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים בסיר מלא מים את תפוחי האדמה והבטטות בקליפתם, עד שהם רכים לחלוטין. מסננים.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית גדולה ומפזרים מלח גס סביב על מנת שיספוג את הנוזלים. אופים כ-20 דקות, מוציאים ומצננים.

3

לאחר שהתקררו מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה ומועכים אותם בקערה לחתיכות גסות. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד השמן) ומערבבים לתערובת אחידה. במחבת מחממים היטב את השמן לטיגון עד שהוא חם מאוד ובעזרת כף מעבירים כף תערובת בכל פעם. הופכים ומזהיבים גם מצדה השני. מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם או קר.

הצעת הגשה

4

אפשר להגיש לצד טחינה ירוקה או מטבוחה אלג'יראית.