מתכון

קציצות לוקוס ברוטב זיתים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
קציצות לוקוס ברוטב זיתים של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות לוקוס ברוטב זיתים של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

את הקציצות האלה מכינים כשרוצים להרשים מישהו - כי מדובר בדג יקר וגם כי ההכנה מאוד מוקפדת

את הלוקוס הבשרני מגלגלים לקציצות קטנות ויפות, שמיטגנות ואז מתבשלות ברוטב חמצמץ משובץ בזיתים. יונית אוהבת להניח את
הקציצות ואת הרוטב על הקוסקוס עם קצת מהטנזייה והדלעות המתוקות. ככה כל ביס מכיל את כל קשת הטעמים. אם יש לכם בבית מטחנת בשר, עדיף לטחון את הדג יחד עם העשבים והבצל – ככה הטעמים שלהם נספגים טוב יותר בדג.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הכנות מוקדמות

1

מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט הביצה לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ולשים לעיסה אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה מנוחה.

2

שמים זיתים בסיר קטן, יוצקים מים מהברז לגובה 1 ס"מ מעל הזיתים ומביאים לרתיחה. מסננים וחוזרים על התהליך 3 פעמים. ההרתחה תוציא מהזיתים את המרירות והם יוכלו להשתלב ברוטב.

מכינים את הרוטב

3

מחממים סיר שטוח ורחב עם שמן ניטרלי. מוסיפים שיני שום ופלפלים טריים מ- 3 סוגים ומטגנים 3-2 דקות על להבה עד לריכוך. מדי פעם מערבבים כדי להפוך את שיני השום ואת הפלפלים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב.

4

מוסיפים פפריקה, כורכום ופלפל שחור, יוצקים מעל 1/2 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מוסיפים פלפל אדום מיובש, רסק עגבניות וסוכר ומערבבים לפיזור הרסק. מוסיפים לימון כבוש ואת הזיתים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 7 דקות על להבה גבוהה עד שהרוטב מוכן. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

מכינים את הקציצות ומבשלים ברוטב

5

יוצרים מתערובת הדג כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

6

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אם מטגנים בכמה סבבים, מוסיפים מעט שמן לפני כל סבב ורק כשהוא חם מטגנים בו קציצות).

7

מעבירים את הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות.

8

התבשיל נשמר עד יומיים במקרר.