מתכון

קרוסטטה דלעת

ספטמבר 2019
1 דירוגים
קרוסטטה דלעת של רומי נדלר. צילום: דניאל לילה
קרוסטטה דלעת של רומי נדלר. צילום: דניאל לילה

דלעת רכה וקטיפתית משופעת ריחות של פרי ותבלינים ועטופה בבצק פריך במיוחד - נחמה חורפית עם מינימום אשמה

העוגה הזאת מאוד נפוצה בעמק הפו שבאיטליה. מלית הדלעת הרכה והקרמית ספוגה בניחוח תבלינים ומתובלת במעט סוכר. אל תהססו להוסיף מעט מלח לבצק הפריך – הוא לא יפגום במתיקות אלא רק ידגיש ויעצים אותה.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק הפריך

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח עם חמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה 4-3 דקות עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2

מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים 3-2 דקות לקבלת בצק אחיד שנתפס על וו הגיטרה.

3

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות ועד 24 שעות.

אופים את הדלעת

4

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

5

מניחים קוביות דלעת לרוחב שולי יריעת נייר אפייה ומגלגלים את הנייר כך שיעטוף את הדלעת. מסובבים את הקצוות לקבלת מעין צורת סוכרייה.

6

אופים 15 דקות ומצננים.

מכינים את המלית

7

מועכים את הדלעת לפירה. מוסיפים את יתר חומרי המלית וטורפים בעזרת מטרפה לקרם סיבי (מרקם של ממרח חומוס). אם הקרם דליל מדי, מעבירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עם המטרפה כ-7 דקות. מצננים.

מרכיבים את העוגה ואופים

8

משמנים תבנית בחמאה ומפזרים מעט קמח. מקמחים משטח אפייה ומערוך. מרדדים 2/3 מהבצק ליריעה שתכסה את תחתית התבנית והדפנות. אם נוצרים חורים, לא נורא - אפשר יהיה לכסותם בבצק כשהוא בתבנית.

9

מעבירים את הבצק לתבנית. אם יש חורים מכסים בבצק. מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג.

10

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

11

מרדדים את הבצק שנותר ליריעה גדולה מעט מקוטר התבנית וחותכים לרצועות צרות. מורחים את קרם הדלעת על תחתית הבצק שבתבנית ומכסים ברצועות אלכסוניות של הבצק שתי וערב.

12

אופים כ- 40 דקות עד שצבעה של הדלעת חום כהה.