מתכון

קרוקטים של תפוחי אדמה עטופים בפרוסות שקדים

נובמבר 2015
2 דירוגים
קרוקטים של תפוחי אדמה עטופים בפרוסות שקדים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קרוקטים של תפוחי אדמה עטופים בפרוסות שקדים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

במטבח הצרפתי גם מחית פשוטה זוכה לפרשנויות אנינות

Croquettes (מהפועל "לנגוס") הוא שם כולל לכופתאות פריכות בטיגון עמוק, שמכינים ממחית של ירקות שונים, לרוב מתפוחי אדמה. כאן אופים אותן במקום לטגן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

2

מסננים, מצננים מעט וקולפים. מועכים למחית חלקה בעזרת מולינה או מכונת בשר (לא בבלנדר או במעבד מזון! הם משחררים את העמילן והופכים את המחית לדביקה). מתבלים במלח, פלפל ושום. מוסיפים חלמונים וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.

3

מעבירים את הפירה לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים צינורות באורך 5-4 ס”מ. טובלים את הצינורות בקערית עם קמח ואחר כך בחלבון ומצפים בשקדים.

4

מסדרים את הקרוקטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית משומנת ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

5

מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

אופים כ-20 דקות עד שהקרוקטים מזהיבים יפה. מגישים חם.