מתכון

קרטושקה – הדור הבא

פברואר 2016
4 דירוגים
קרטושקס - תפוחי אדמה מדורה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
קרטושקס - תפוחי אדמה מדורה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

בל"ג בעומר מכינים תפוח האדמה עטוף בנייר כסף, שמושלך לתוך הגחלים הלוהטות. הנה תפודים שאפשר להכין בבית

המאכל שהכי מייצג את ל"ג בעומר הוא תפוח האדמה. הנה תפודים שאפשר להכין בבית ולקחת למדורה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את תפוחי האדמה:

1

עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ומניחים במדורה, בין הגחלים של המנגל או על מצע של מלח גס בתנור. משאירים כשעה לפחות, עד שהם מתרככים.

ממלאים ומגישים:

2

מתבלים גבינה בעירית ושום, מלח ופלפל ומעבירים לשקית זילוף חד-פעמית.

3

מרוקנים את מרכז תפוחי האדמה בעזרת קישואן (אפשר גם בעזרת כפית קטנה) וממלאים בגבינה. מפזרים מעל פלפל קלוי ומגישים מיד.

גיוון: אפשר למלא בפלפל קלוי, גבינת שמנת, שום ועירית ולעטר בשמנת חמוצה.