מתכון

קרפאצ'ו של חג הביכורים

ינואר 2020
3 דירוגים
קרפאצ'ו של חג הביכורים של אידית פדידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קרפאצ'ו של חג הביכורים של אידית פדידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רציתי להכין מנה שתתן את הבמה לשבעת המינים. שישה מהם אכן מופיעים פה. ומה עם התאנה? אותה תשאירו לקינוח

שימו לב: בניגוד לחיתוך הרגיל של נתח הסינטה לסטייקים כאן חותכים את הנתח עם כיוון הסיבים ל-3 מלבנים שווים בעוביים. לאחר הצריבה פורסים לריבועים בדומה לטטאקי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ רימונים ויין אדום

לסלסת זיתים

לקרוטונים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסינטה

1

פורסים את הנתח לאורכו עם כיוון הסיבים ל-3 מלבנים גדולים. מתבלים במלח ופלפל גרוס מכל הצדדים ומהדקים את התבלינים לבשר.

2

מחממים מחבת טפלון על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומחממים כמה שניות. משחימים את הסינטה כחצי דקה מכל צד. מצננים היטב ופורסים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים. שומרים במקרר.

מכינים סירופ רימונים ויין אדום

3

יוצקים את כל החומרים לסיר קטן ומצמצמים על להבה בינונית כ-40-30 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים ושומרים במקרר.

מכינים קרוטונים

4

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן במעט שמן.

5

מניחים פרוסה דקה של גבינת פקורינו בין כל שתי פרוסות לחם ליצירת סנדוויץ’ ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית על כל סנדוויץ’. מכסים את הסנדוויצ’ים בנייר אפייה ומניחים עליו תבנית נוספת על מנת ליצור משקולת.

6

אופים כ-15-12 דקות עד שהלחם יבש ופריך כמו טוסט. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה ואופים עוד כ- 5 דקות עד הזהבה. מצננים וחותכים לקוביות או קורעים לקרוטונים לא שווים בגודלם. שומרים בקופסה אטומה.

מכינים סלסת זיתים

7

מערבבים זיתים עם מיץ לימון, סילאן ושמן זית. שומרים במקרר.

להגשה

8

מוציאים את הסינטה, הסלסה והסירופ מהמקרר ומביאים לטמפ’ החדר.

9

מוסיפים לסלסת הזיתים בצל ופלפל חריף ומערבבים קלות.