מתכון

קרפלעך

אוגוסט 2020
קרפלעך | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
קרפלעך | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

ב"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס יש מתכון לקרפלעך, הכיסן האשכנזי הקלאסי, מאז ועד היום הוא עדיין המתכון המנצח שלי

טיפ: אם יש לכם שאריות של בשר מבושל, למשל צלי, אפשר להשתמש בו כמלית – קוצצים, מטגנים עם בצל וממשיכים לפי המתכון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למעטפת

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מביאים לרתיחה את הבשר בסיר עם מים לכיסוי. מבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה. קוצצים את הבשר המבושל ומוסיפים לבצל. מערבבים ומעבירים לקערה. מוסיפים מלח, פלפל, ביצה טרופה ופירורי לחם. מערבבים היטב.

מכינים את הבצק

3

מנפים קמח לקערה, טורפים היטב חלמונים ומים ויוצקים למרכז הקערה עם הקמח. מוסיפים מלח ומערבבים. אוספים את הבצק בקצות האצבעות ומתחילים ללוש בתוך הקערה. אח”כ מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש וחלק (כ-5 דקות). אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון.

4

יוצרים כדור בצק ומניחים בכלי נקי. מכסים במגבת ומניחים לחצי שעה.

5

לשים קלות את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק ביותר בעובי של כמה מ”מ. ככל שהעלה דק יותר, כך הקרפלעך טעימים יותר. חותכים את העלה לעיגולים בעזרת כוס או קורצן.

ממלאים את הקרפלעך ומבשלים

6

שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מרטיבים קלות את שולי הבצק ומקפלים לחצי עיגול. מהדקים היטב את החיבורים, כדי שהמלית לא תזלוג, מפגישים את שני הקצוות ומחברים ביניהם לצורת כתר.

7

מרתיחים מים מומלחים או מרק בסיר גדול. מכניסים את הכיסנים ומבשלים כ 15-10- דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת.

8

מגישים חם בתוך מרק או עם בצל מטוגן.