מתכון

קרפצ'יו דג מתובל בקרם יוגורט וסלק כבוש

אפריל 2019
2 דירוגים
קרפצ'יו דג מתובל בקרם יוגורט, סלק כבוש ועירית קצוצה של שף אלרן בוזגלו. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
קרפצ'יו דג מתובל בקרם יוגורט, סלק כבוש ועירית קצוצה של שף אלרן בוזגלו. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

שף אלרן בוזגלו מכין דגים נאים בגירסת קיץ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקונקסה עגבניות

לתחמיץ סלק

לקרם יוגורט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקונקסה עגבניות

1

חורצים איקס בסכין בחלקה העליון של העגבנייה ומכניסים למים רותחים ל-30 שניות. מוציאים את העגבנייה, מקלפים אותה וחותכים לרבעים. מוציאים את מילוי העגבנייה וחותכים את השאר לקוביות קטנות ושוות.

לתחמיץ סלק

2

מבשלים את הסלק עד שאפשר לנעוץ בו מזלג (אבל שלא יהיה רך מדי). קולפים ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 3 ס"מ. מסדרים לסירוגין בקערה עמוקה שכבות של סלק ושכבות של פרוסות בצל. מערבבים בסיר קטן את שאר החומרים, מרתיחים ויוצקים מיד על פרוסות הסלק והבצל. מצננים ומכסים.

לקרם יוגורט

3

מתבלים יוגורט עזים עם עירית, שמיר וקורט מלח ומערבבים.

להרכבת המנה

4

עוטפים את חתיכות הדגים ביריעת ניילון הפרדה ודופקים אותן בצדו החלק של פטיש מטבח לקבלת קרפצ'יו. מניחים על צלחת הגשה. סוחטים לימון טרי, מוסיפים שמן זית, עירית קצוצה, מלח, פלפל וקונקסה עגבניות. חותכים סלק וצנון לעיגולים דקים ומוסיפים 5 כפיות קרם יוגורט.