מתכון

רביולי לאבנה עם דואה

דצמבר 2018
3 דירוגים
רביולי לאבנה עם דואה של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל
רביולי לאבנה עם דואה של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל

במקום פיתה עם לאבנה וזעתר - רביולי שממולא בלאבנה מתובלת. את תערובת הדואה אפשר להכין לבד או לקנות מוכנה

"אצלנו בבית נהגו לאכול פיתה עם לאבנה ודואה – וזו ההשראה למנה. הטבילה של הרביולי בשמן זית ובדואה מתבלת אותו בטעם מקומי ומעניקה לו מרקם קראנצ'י".

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פסטה

למלית

לתערבות הדואה

להגשה

לבצק פסטה

למלית

לתערבות הדואה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את בצק הפסטה

1

מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מניחים לאבנה במסננת דקה במשך כמה שעות על מנת שתגיר נוזלים ותסמיך.

מכינים את הדואה

3

טוחנים כל מרכיב בנפרד במטחנת תבלינים או במעבד מזון עד לקבלת אבקה (את השומשום, השקדים והבוטנים יש לקלות קלות לפני הטחינה) ומערבבים את הכל יחד.

מכינים את המלית

4

מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים כף דואה וכף שמן זית ומערבבים.

מכינים את הרביולי

5

מרדדים את הבצק במערוך (או במכונת פסטה) לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית וסוגרים בקיפול לחצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות.

6

מבשלים את הרביולי במים מומלחים כ־4 דקות עד שהם צפים.

7

מכינים קערה עם שמן זית, זרעי עגבנייה, מעט מלח וכף דואה ומעבירים את הרביולי המוכנים לקערה. מסדרים את הרביולי בצלחות הגשה ומפזרים עוד מעט דואה מעל.