מתכון

רוגלעך במילוי ריבה ושקדים

פברואר 2020
2 דירוגים
רוגלעך במילוי ריבה ושקדים של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין
רוגלעך במילוי ריבה ושקדים של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין

הרוגלעך האלה מזכירים לי את סבתי: עוגיות בטעם של פעם, מלאות באהבה

העוגיות יישמרו בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים, אך הן במיטבן יום־יומיים לאחר האפייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להברשה וקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה קמח, שקדים טחונים, קוביות חמאה, סוכר, קורנפלור, מלח ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2

מוסיפים את גבינת השמנת והביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מאחדים לכדור ומשטחים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

על גבי משטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 3־4 מ”מ ובקוטר 20־22 ס”מ. מורחים על כל עיגול בצק שכבה אחידה ודקה של ריבה ומפזרים מעל את השקדים.

6

בעזרת סכין או גלגלת מחלקים את הבצק ל־16־20 משולשים. מגלגלים כל משולש לצורת סהרון - מתחילים בקצה הרחב לעבר השפיץ.

7

מניחים את הרוגלעך בתבנית כשהקצה פונה כלפי מטה במרווח של 2 ס”מ בין העוגיות. מכסים ומצננים במקרר 10 דקות לפני האפייה.

8

מברישים את העוגיות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט שקדים פרוסים. אופים 15־20 דקות עד להזהבה ומצננים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח עוגיו.נט

"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין
"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין