מתכון

רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל

יוני 2019
1 דירוגים
רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל. צילום: shutterstock
רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל. צילום: shutterstock

רוטב מתוק עם עוקצנות נעימה. מעולה חם וגם קר לצד בשרים, גבינות עיזים ואפילו סתם ככה עם יוגורט וקצת אגוזים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים זרעי חרדל וכוכבי אניס כ-2 דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.

2

מוסיפים בצל, סלרי ושום ומאדים כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

3

יוצקים 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים ומביאים לרתיחה עדינה.

4

מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ונוצר סירופ דליל. מסירים מהכיריים ומצננים.

5

הרוטב נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.