מתכון

רוטב פלפלים שרופים ולימון כבוש

דצמבר 2015
1 דירוגים
רוטב פלפלים שרופים ולימון כבוש עם כיסני יוגורט וטונה1. צילום: דן פרץ
רוטב פלפלים שרופים ולימון כבוש עם כיסני יוגורט וטונה1. צילום: דן פרץ

כיסנים שמשלבים בין בצק יוגורט בלקני ובין טונה תוניסאית חריפה ליצירת מעין פריקסה מעודן במיוחד

תקרית מצערת או שלל רב ערך? הדיי עפאים שורף ירקות וחמאה ומזקק מהם רטבים מרתקים.
פלפלים משמשים לבישול כבר אלפי שנים במטבחי הבלקן, בתורכיה וביוון. תוספת הלימונים הכבושים והאריסה מחברת את הרוטב למטבח הצפון-אפריקאי ומאזנת את טעמי החריכה במרירות נעימה וחריפות. הרוטב מלווה כיסנים שמשלבים בין בצק יוגורט בלקני ובין טונה תוניסאית חריפה ליצירת מעין פריקסה מעודן במיוחד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

קולים פלפלים על גריל פחמים לוהט עד שקליפתם נצרבת כולה ומקבלת כתמי חריכה יפים.

2

נפטרים מן הגבעול והגרעינים ומעבירים את הפלפלים לבלנדר יחד עם לימונים כבושים ואריסה. מעבדים במהירות גבוהה ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת משחה סמיכה. אין צורך להוסיף מלח ופלפל מכיוון שהלימונים מלוחים והאריסה חריפה.

מכינים את הבצק:

3

שמים קמח, מלח, חמאה ויוגורט בקערת מעבד מזון בעל להב פלדה ומעבדים בפולסים עד לקבלת עיסה פירורית. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי עיבוד עד שמתקבל בצק אחיד.

4

מוציאים את הבצק מקערת המעבד וממשיכים ללוש על משטח עבודה (אין צורך לקמח) כדקה נוספת לקבלת בצק רך, גמיש ושומני במיוחד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

5

מחממים תנור לטמפ’ של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בינתיים מכינים את המלית:

6

מניחים ביצים בסיר קטן ומכסים במי ברז. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים 4 דקות עד שהן קשות למחצה. מסירים מן הכיריים ומעבירים את הביצים לקערה עם מים קרים. קולפים.

7

מפוררים טונה לקערה. מוסיפים את הביצים ואנשובי ומרסקים עם מזלג. מוסיפים זיתים, צלפים, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב לתערובת גסה אך אחידה שמתאימה למילוי.

ממלאים ואופים:

8

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל אגוזי מלך ומשטחים אותם על משטח עבודה (אין צורך לקמח) לדסקיות בקוטר 10 ס”מ בעזרת שורש כף היד. מניחים כף גדושה מלית במרכז כל דסקית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות בעזרת שיני מזלג. מסדרים בתבנית.

9

אופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב והופך פריך. כשמוציאים את הכיסנים מן התנור, מטפטפים עליהם כמה טיפות שמן זית להעמקת הברק.