מתכון

רוסט אנטרקוט עם צלפים וחרדל

דצמבר 2019
1 דירוגים
רוסט אנטרקוט עם צלפים וחרדל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
רוסט אנטרקוט עם צלפים וחרדל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

כאן הנתח מקבל מכת חום שגורמת לשומן להימס אל תוך הבשר, אך בשל גודל הנתח החלק הפנימי נותר ורדרד ועסיסי

האנטרקוט הוא נתח שמשויש בהמון עורקי שומן ולכן לא מרבים להגיש אותו נא. אחרי מכת החום פורסים דק (כמעט כמו קרפצ'ו) ומגישים עם צלפים וחרדל. שומרים במקרר עד שבוע ומגישים קר כמו פסטרמה או צורבים במחבת פסים/על הגריל דקה מכל צד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מוציאים את הנתח מהמקרר כ- 3 שעות לפני ההכנה.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מורחים את הנתח בשמן זית, מלח, פלפל ותימין וצורבים על גריל לוהט או במחבת פסים כ- 5 דקות מכל צד.

4

מעבירים את הנתח לתבנית וצולים בתנור 20 דקות. מוציאים ונותנים לנתח לנוח כ- 10 דקות לפני הפריסה.

5

פורסים דק, ממליחים ומסדרים בחפיפה בצלחת הגשה. מניחים כף חרדל במרכז הצלחת, מפזרים צלפים ומגישים.