מתכון

ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן

ינואר 2016
ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן. צילום: מיכל לנרט
ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן. צילום: מיכל לנרט

סוכר חום, סוכר לבן ודבש יוצרים את התפאורה הקרמלית המושלמת לאגוזי הפקאן. הקרמל הופך לטופי חלבי, בזכות השימוש בחמאה ובשמנת מתוקה.

סוכר חום, סוכר לבן ודבש יוצרים את התפאורה הקרמלית המושלמת לאגוזי הפקאן. הקרמל הופך לטופי חלבי, בזכות השימוש בחמאה ובשמנת מתוקה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחתית:

למלית:

לתחתית:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את התחתית:

1

מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר במהירות גבוהה, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.

2

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ומערבבים ידנית בעזרת מרית, רק עד שהתערובת מתחברת לגושים של בצק. יש להיזהר מערבוב יתר.

3

משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. משטחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב. מניחים במקרר למשך 20 דקות (עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש).

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

5

אופים את התחתית כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. התנור ממשיך לעבוד.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

6

מבשלים את שני סוגי הסוכר עם דבש וחמאה כ-4 דקות על להבה בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים, התערובת חלקה ובעלת גוון ענברי.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים שמנת בזהירות. מערבבים ומחזירים לאש לדקה נוספת. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. יוצקים מיד את הקרמל על הבצק האפוי ואופים כרבע שעה, עד שהתערובת מבעבעת כולה.

9

מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר 20 דקות וחותכים למלבנים. מאחסנים בקופסה אטומה, לא במקרר.

גיוון: מחליפים את הפקאנים באגוזים מסוג אחר: מלך, ברזיל, לוז, מקדמיה או קשיו.