מתכון

רייס פודינג סויה ופסיפלורה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
רייס פודינג סויה ופסיפלורה של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
רייס פודינג סויה ופסיפלורה של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

כיוון שאני אוהבת משחק של מרקמים, אני לא מפרקת את האורז לגמרי בבישול אלא משאירה אותו מעט נגיס

כשהייתי ילדה סבתא שלי, כמו כל סבתא כנראה, הכינה לי דייסת אורז. את האורז היא בישלה בחלב עד שהתפרק והסמיך, רק שאצלה המלח החליף את הסוכר. מכאן בא הרעיון להוסיף קצת סויה לפודינג האורז המתוק. חוץ ממליחות, הסויה מוסיפה גם טעמים עמוקים. עוד דרך לשחק עם המרקם היא לטחון חלק מהפודינג המוכן ולשלב עם היתר.

שימו לב: לחלב יש נטייה להישרף, לכן מקפידים לערבב לעיתים תכופות.

אפשר לקרר את הפודינג שעתיים לפני ההגשה ולסחוט את הפסיפלורות לפני ההגשה.

כוסות בנפח 200 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האורז

1

שמים בסיר אורז ו-3 כוסות חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהאורז לא נשרף.

2

מוסיפים לסיר 1/2 כוס חלב וטוחנים לתערובת מעט גרגרית בעזרת מוט ריסוק. מוסיפים עוד חלב לפי מידת הסמיכות הרצויה.

3

מוסיפים חלב מרוכז וסויה וטוחנים מעט רק עד שהם נטמעים.

מרכיבים את המנה

4

ממלאים כל כוס עד 3/4 גובהה בתערובת האורז בעזרת מצקת. "סוחטים" מעל כל מנה 2 חצאי פסיפלורה ומגישים.

5

שומרים עד 24 שעות במקרר.