מתכון

רכז פטריות

אוגוסט 2019
1 דירוגים
רכז פטריות. צילום : shutterstock
רכז פטריות. צילום : shutterstock

הפטרייה היא בין חומרי הגלם היחידים שלא מממלכת החי המאפשרת להפיק ציר עמוק ללא חומרים משמרים

כאן אני מצמצמת את הציר עד שהוא הופך לרכז של ממש. מספיקה כפית מהתמצית הזו כדי להפוך טרטר, פיסת בשר צלוי או מנת פסטה לחוויה. במקרה הזה דווקא פטריות ששכבו כמה ימים במקרר עדיפות מאחר שהן איבדו נוזלים וטעמן מרוכז יותר. כדאי גם להוסיף כמה פטריות פורצ’יני — טעמן מרוכז מאוד והן מעשירות את הרכז. שימו לב: אחרי הבישול אין מה לעשות עם הפטריות. הן נותרות חסרת טעם לגמרי ולכן זורקים אותן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהנוזלים הופכים לכהים.

2

מוציאים את הפטריות בעזרת כף מחוררת ומצננים אותן מעט. סוחטים מהן את שאריות הנוזל ישירות לתוך הסיר ואז זורקים אותן.

3

מבשלים את הציר כ- 30 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי עד שהנוזל מצטמצם ונותרת חצי כוס רכז.

4

שומרים עד יומיים במקרר, ואפשר גם לחלק למנות קטנות ולהקפיא.