מתכון

רנג'ינאק – פאי תמרים פרסי

הגיע הזמן שמישהו ייתן את הכבוד הראוי לרנג'ינאק: עוגת תמרים ואגוזים מסתורית בעלת טעם עדין ומתובל - וללא אפייה

13,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
רנג'יאק – פאי תמרים פרסי של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
רנג'יאק – פאי תמרים פרסי של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

כשחיפשתי רעיונות לקינוחי תמרים, נתקלתי בעוגה פרסית שנקראת "רנג'ינאק". חיפוש בגוגל לא העלה אף תוצאה בעברית וכשתיחקרתי חברים ממוצא פרסי, חוץ ממישהו שנזכר בקינוח של אגוזים ותמרים מטוגנים שהכינה סבתו, אף אחד לא שמע על הרנג'יאק. לבסוף, מצאתי את המתכון בספר "Heritage Phardic Cookbook" בספרייה הקולינרית של אסיף, אבל מקור העוגה נשאר תעלומה, לצד העובדה שהעוגה הזאת לא הפכה ללהיט בארץ. היא עדינה, מיוחדת וכל כך טעימה, כך שהגיע הזמן שמישהו ייתן לה את הכבוד הראוי.

שימו לב: הכמות מספיקה לתבנית פאי בקוטר 20־22 ס"מ וזקוקה ל-30 דקות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופינג

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מחממים מחבת יבשה וקולים אגוזי מלך, שקדים ופיסטוקים כ־8 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהאגוזים משחימים. מקררים.

3

ממלאים תמרים בתערובת האגוזים ומהדקים.

4

מניחים את התמרים הממולאים בצורה מעגלית בתחתית התבנית בשתי שכבות, זו על זו. מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד מעל התמרים ומשטחים מעט בעזרת כוס. משאירים בצד.

5

ממיסים חמאת קקאו במחבת על להבה נמוכה, מוסיפים שמן זית וקמח ומערבבים. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת תערובת גושית בצבע זהוב.

6

יוצקים את הבלילה על התמרים ומשטחים בעזרת פלטה או גב כף.

מכינים את הטופינג

7

מערבבים בקערה פיסטוק, קינמון והל.

8

מפזרים את הטופינג בצורה אחידה על העוגה ומקררים חצי שעה עד שהעוגה מתייצבת.