מתכון

שיפודי שוקי עוף במשרת בצלים, כרישה ועגבניות

מרץ 2019
2 דירוגים
שיפודי שוקי עוף במשרת בצלים, כרישה ועגבניות של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק
שיפודי שוקי עוף במשרת בצלים, כרישה ועגבניות של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק

השף גילי בן משה ממלון יהודה מגיש מנת מנגל שיפודי עוף מקורית במיוחד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למשרה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מנקים ושוטפים היטב את שוקי העוף, קוטמים בסכין את הסחוס בקצה עצם השוק.

למשרה

2

פורסים את הבצלים לפרוסות ומערבבים אותם בקערה יחד עם העגבניות, שמן הזית, הכרישה, עשבי התיבול, הלימון, הסוכר, הסילאן והתבלינים. מניחים את שוקי העוף במשרה ומשרים כשעתיים לספיגת הטעמים.

3

משפדים את השוקיים על שיפודי מתכת, 3 יחידות על כל שיפוד, ומשפדים מעט מהבצלים על כל שיפוד. מניחים על גריל פחמים חשוף ללא רשת וצולים כ-10 דקות מכל צד.

4

את שאריות המשרה אפשר לצקת על העוף לאחר הצלייה כדי לחזק את הטעמים.