מתכון

שפיץ שייטל ממולא באורז מלא, אגוזים, תמרים ותרד

אוגוסט 2017
1 דירוגים
שפיץ שייטל ממולא באורז מלא, אגוזים, תמרים ותרד. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
שפיץ שייטל ממולא באורז מלא, אגוזים, תמרים ותרד. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

מנה מהמטבח הערבי, שטכניקת הבישול שלה מדמה את הסו-ויד ומפיקה בשר רך ועסיסי במיוחד.

קחו בחשבון 8 שעות צלייה, כך שכדאי להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה. אפשר כמובן להסתער על המנה מייד בתום הצלייה, אבל אם תתנו לבשר לילה במקרר, הוא יהיה הרבה יותר טעים. מגישים עם רוטב מתוק-חרפרף של פירות מיובשים וזרעי חרדל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת התבלינים:

למלית:

להגשה: רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את תערובת התבלינים:

1

שמים בקערה את כל התבלינים ומערבבים.

מכינים את המלית:

2

מרתיחים 3 כוסות מים בסיר רחב, מוסיפים אורז ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית, מסננים ושוטפים במים קרים.

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל כ-3 דקות על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים שום, מאדים 2 דקות ומסירים מהכיריים.

4

מעבירים את האורז, הבצל והשום לקערה. מוסיפים אגוזים, תמרים, תרד, 2 כפיות מתערובת התבלינים, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

ממלאים את הבשר:

5

מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מערבבים מלח ו-2 כפיות מתערובת התבלינים ומפזרים על נתח הבשר משני צידיו. מעבירים את יריעת הבשר לתבנית כשהשומן כלפי מטה. מניחים במרכז הנתח ולרוחבו שורה מהמלית בגובה 6-5 ס"מ וברוחב כ-6 ס"מ ומגלגלים את הנתח לגליל. אם נשארת מלית, אפשר לאפות אותה בשקית קוקי לצד הנתח — פשוט מוסיפים כוס מים על כל כוס מלית.

7

מברישים את גלילת הבשר בשמן זית ועוטפים בנייר האפייה. מלפפים את קצות הנייר כמו בעטיפה של סוכרייה. עוטפים הכל ביריעת רדיד אלומיניום ושוב סוגרים לצורת סוכרייה.

אופים, פורסים ומגישים:

8

אופים 8 שעות.

9

אפשר לפרוס את הנתח מייד, אבל רצוי לתת לו להצטנן לפחות 30 דקות ועדיף לילה, כדי להקל על הפריסה ולאפשר לטעמים להיספג. אחרי הפריסה מלהיטים מחבת משומנת קלות ומחממים את הפרוסות 4-2 דקות מכל צד (תלוי בעוביין) או 15-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מגישים עם רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל (ראו מתכון מצורף).

רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל: מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים זרעי חרדל וכוכבי אניס כ-2 דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח. מוסיפים בצל, סלרי ושום ומאדים כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ונוצר סירופ דליל. מסירים מהכיריים ומצננים. הרוטב נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.