מתכון

שקדי מרק ביתיים – מנדלך

אוקטובר 2020
שקדי מרק ביתיים (מנדלך) של מרב סריג. צילום: מרב סריג
שקדי מרק ביתיים (מנדלך) של מרב סריג. צילום: מרב סריג

שקדי מרק ביתיים, פריכים, ממכרים וקלים להכנה. אפשר לנשנש במנותק מהמרק, או להכין גרסה מתוקה כעוגייה מושלמת לתה

שקדי מרק ביתיים – מנדלך

שקדי מרק ביתיים, פריכים וקלים להכנה שאימי למדה להכין מסבתי ומגישה במרק העוף הראשון של השנה שמוגש בראש השנה, מדי אחרי הקיץ. השקדים האלה הם כל כך טעימים שאפשר לנשנש אותם במנותק מהמרק, או להכין בגרסה מתוקה כעוגייה מושלמת לתה – בתום הטיגון מצננים את המנדלך ומפזרים עליהם אבקת סוכר.

הצורה והגודל של השקדים פתוחים לשינוים יצירתיים, אתם מוזמנים לעצב כמו שאתם אוהבים או לא לעצב כלל.  

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים ביצה ושמן בקערה, מוסיפים קמח ותוך כדי לישה, בהדרגה, מוסיפים את המים רק עד לקבלת בצק גמיש, אחיד ונוח לרידוד. מחלקים את הבצק לשני כדורים, מרדדים כל כדור על משטח מקומח ליריעה בעובי של 2־3 מ"מ.

2

חותכים ריבועים של כ־3X3 בעזרת סכין או גלגלת פיצה ומעצבים לשמיניות (לא חובה): עושים חור קטן עם היד במרכז הריבוע ומשחילים את שני הקצוות פנימה.  

3

מחממים שמן בגובה 2־3 ס"מ בסיר רחב ועמוק ומטגנים את ריבועי הבצק בשכבה אחת עד להזהבה (זה קורה די מהר, אז שימו לב). הופכים ומטגנים רק עד שמזהיב. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.