מתכון

שקשוקה אפונה ובצל ירוק

יוני 2017
שקשוקה אפונה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
שקשוקה אפונה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

תודו שאף פעם לא חשבתם לשלב אפונה בשקשוקה. ובכן, המנה הזו עומדת להפתיע אתכם.

גם אם המקרר ריק, תמיד אפשר להכין שקשוקה. היא כבר מזמן יצאה מגבולות הגזרה הצפון אפריקאית, והיום אפשרויות השקשוק אינסופיות!

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל ירוק וכמון ומאדים דקה-שתיים, עד שהבצל מתרכך.

2

מוסיפים אפונה, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות, עד שהאפונה מתרככת.

3

יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת.

4

מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.