מתכון

שקשוקה מזרחית

אפריל 2019
2 דירוגים
שקשוקה מזרחית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים
שקשוקה מזרחית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים

אין ארוחה ישראלית יותר מביצים ברוטב עגבניות ובצל. השף איתן אקווה משחק איתה ומגיש שקשוקות מרחבי העולם

למתכון לרוטב בסיסי לשקשוקה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל הסגול בכף שמן זית. מוסיפים כפית כמון, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

2

מוסיפים למחבת את הרוטב הבסיסי לשקשוקה, את השום הקצוץ והלימון הכבוש. שוברים פנימה את הביצים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהן מוכנות.

3

הגשה: מפזרים מעל סומק ומזלפים מעט שמן זית וטחינה גולמית.