מתכון

תאי לוטי

מרץ 2016
תאי לוטי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
תאי לוטי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

יפנית בחיפה
בירת הצפון, שאינה מפונקת במסעדות משובחות, זכתה ב"טטאמי" היפנית המצוינת ובשף אורן גולדווסר, שמאחוריו שלוש שנות לימודים בבית ספר גבוה לבישול בטוקיו. ניסיון ומוניטין בארץ הוא צבר ב"יועזר בר יין" ביפו וב"שלו ביער" בטבעון. בימים אלה הוא סוגר שלוש שנים ב"טטאמי", שפותחת סניף נוסף בקריות.
טטאמי [חורב 10, טל' 04-8254787]

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

למלית:

לטיגון:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מניחים את הקמח בקערה, יוצרים בו גומה ויוצקים לתוכה ביצה, מים, חמאה ומלח. לשים ומוסיפים קמח, אם דביק מדי. מחלקים לכדורים, משמנים, עוטפים בניילון ושוכחים לשעתיים.

2

מרדדים כל כדור לעלה דק על משטח משומן.

3

מחממים מחבת עם חמאה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

ממלאים ומגישים:

4

מניחים את הקרפ על משטח עבודה, מזלפים חלב מרוכז, מפזרים פירות ושבבי קוקוס ומקפלים כמו מעטפה ע”פ המסורת האסיאתית, או כמו לאפה ע”פ המסורת שלנו.