מתכון

תבית

אוגוסט 2020
תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר: עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות וקבור באותו אורז ממש. לפעמים מוסיפים למלית גם חלקי פנים של עוף

עכשיו דמיינו שכל הכבודה הזאת נאפית לה לאיטה בחום שבת. לא צריך להיות עיראקי כדי להתאהב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבישול:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-120 מעלות.

2

מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים.

3

ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט.

4

מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות.

5

מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים.

6

מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה.

גיוון:
תבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז.