מתכון

תבשיל דג עם זיתים וארטישוק ירושלמי

פברואר 2019
4 דירוגים
תבשיל דג עם זיתים וארטישוק ירושלמי של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
תבשיל דג עם זיתים וארטישוק ירושלמי של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

חשוב להשתמש בזיתים סורים מבוקעים ולא בזיתים הרגילים מקופסת שימורים - הם לא ייתנו למנה את הטעמים הנכונים

"ההשראה למנה היא הדג המרוקאי שגדלתי עליו. שדרגתי אותו עם ארטישוק ירושלמי, שמעדן וממתיק מעט את המנה, וגם נותן קונטרה לזיתים שמוסיפים חמיצות ומרירות. חשוב להשתמש בזיתים סורים מבוקעים", מדגישה רעות עזר, "ולא בזיתים הרגילים מקופסת שימורים – הם לא ייתנו למנה את הטעמים הנכונים".

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את הזיתים בסיר, יוצקים מים לכיסוי ומבשלים על אש גדולה כ־20 דקות. מסננים וחוזרים על הפעולה 3 פעמים כדי להוציא מרירות מהזיתים.

2

מחממים שמן בסיר ומטגנים שום עם כל סוגי הפלפלים עד להזהבה. מוסיפים ארטישוק ירושלמי ואת הזיתים, מערבבים ומוסיפים פפריקה, זעפרן, כורכום, כמון ומלח, מערבבים וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ויוצקים את המים. מכסים את הסיר ומבשלים את הרוטב כ־40 דקות על אש בינונית.

3

מוסיפים את נתחי הדג ואת מיץ הלימון ומבשלים כ־20 דקות על אש בינונית כשהסיר מכוסה למחצה.