מתכון

תבשיל כבש עם קישק, גרגירי חומוס ובצל

יולי 2019
2 דירוגים
תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש), גרגירי חומוס ובצל של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש), גרגירי חומוס ובצל של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

קישק הוא יוגורט המיובש לגוש ונטחן לאבקה וכך הוא נשמר לאורך זמן. התבשיל הוא למעשה נזיד סמיך ומשביע

להכנת היוגורט נדרשים 22 ימים מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

לקישק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הקישק

1

מוזגים לקערה את היוגורט, מוסיפים את הסולת והמלח, מערבבים היטב, מכסים בבד חיתול ומשהים במשך 15 ימים. יש לערבב את התערובת כל יום. אחרי 15 יום התערובת אמורה להיות סמיכה מאוד. פורסים יריעת בד על משטח ויוצרים מהתערובת גושים. מכסים בבד ומשהים במשך שבוע ימים עד קבלת גבישים נוקשים ויבשים.

תבשיל הבשר

2

מבשלים את נתח האוסובוקו במים הרותחים במשך 3 שעות או עד שהבשר נפרד מהעצם. מוציאים ומניחים בצד.

3

מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.

4

מפוררים את גושי היוגורט למים שבהם בושל האוסובוקו, מוסיפים את החומוס ותערובת השום והבצל שטוגנו, מבשלים במשך 10 דקות ומוסיפים את הקימל והכוסברה. ממליחים בעדינות כי היוגורט המיובש מלוח. מבשלים במשך 5 דקות לספיגת כל הטעמים.

5

מגישים את התבשיל על מצע אורז ומעטרים בצנוברים, שקדים ופטרוזיליה קצוצה.