מתכון

תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני

חרשוף הוא ארטישוק בר. לא אוכלים את קוצי החרשוף אלא את הגבעולים שלו - סולו או עם בשר, עוף או דגים

4,712 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

חרשוף הוא ארטישוק בר, שיש לו קוצים קטנים וגבעולים עבים. בניגוד לארטישוק המוכר, לא אוכלים את קוצי החרשוף אלא את הגבעולים שלו – סולו או עם בשר, עוף או דגים. תוספת מיץ לימון מנטרלת את המרירות הטבעית של הגבעולים ומוסיפה להם טעם רענן בלעדי. אני אף פעם לא מקלף חרשוף עם כפפות – הצבע שהוא משאיר בידיים לוקח אותי לזכרונות מבית סבא וסבתא, שגידלו ארטישוק ושילבו אותו באינספור מאכלי חג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לחרשוף

לבשר

לתבשיל

אופן ההכנה

1

מניחים חרשופים בסיר, מכסים בשפע מים, מוסיפים מיץ לימון וכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה כדי להיפטר מהמרירות. מסננים.

2

מחממים שמן בסיר וצורבים קוביות בשר מכל הצדדים 2־3 דקות להשחמה. מכסים במים רותחים ומבשלים כשעתיים לריכוך חלקי. מסננים.

3

מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים בצל ושום 3 דקות, תוך כדי ערבוב, להזהבה. מתבלים, מוסיפים מיץ לימון, את החרשופים והבשר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה נוספת לריכוך מלא של הבשר. טועמים ומתקנים תיבול.