מתכון

תבשיל מוח עגל וברוקולי

דצמבר 2018
1 דירוגים
תבשיל מוח עגל של אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל מוח עגל של אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל מופלא וחגיגי למיטיבי לכת, שבמרכזו מוח עגל לצד ברוקולי, יין והרבה ירוקים

אני זוכר את התבשיל הזה משולחן החג – אבל כילד לא הסכמתי לגעת במוח. היום אני כבר יודע מה טוב ואני מכין את התבשיל הנפלא הזה עם תוספת של ירקות ירוקים ויין לבן – שרק מעשירים את טעמו של בשר המוח המשובח.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר הירקות

לציר הירקות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את מוח העגל בסיר, ממלאים במים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות. מעבירים למי קרח ומנקים ביסודיות מקרום וסיבים.

מכינים ציר ירקות

2

ממלאים 4 ליטרים מים בסיר ומכניסים בצלים, גזרים, ראש שום וסלרי. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כשעה. מסננים במסננת דקה ושומרים את הציר.

3

חולטים ברוקולי כדקה במים רותחים עם מעט מלח. מעבירים למי קרח, מסננים ומצננים.

4

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים רצועות בצל, שום ופלפל צ'ילי ומאדים עד שהבצל שקוף. מוסיפים למחבת את המוח, יין לבן, מלח ופלפל, אפונה, ברוקולי ומנגולד ומטגנים כ־10 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעט קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון ומזלפים מעט שמן זית.