מתכון

תפו"א בציר בקר וקרם שום צלוי

דצמבר 2018
2 דירוגים
תפו"א בציר בקר וקרם שום צלוי של שף מיכאל גרטופסקי. צילום: רן בירן
תפו"א בציר בקר וקרם שום צלוי של שף מיכאל גרטופסקי. צילום: רן בירן

שף מיכאל גרטופסקי מבשל מנה חורפית ומקומית של תפו"א המבושל שעות בציר בקר ומוגש עם קרם שום צלוי ועלי זעתר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים ציר בקר, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים את תפוח האדמה בכלי מתאים לתנור, מוסיפים שני ענפים של זעתר ומכסים את כולו בציר. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־3 שעות, או עד שתפוח האדמה רך ושומר על צורתו.

2

מוציאים את התפו"א ומצמצמים את הציר לסמיכות של רוטב. מכבים את האש, מוסיפים קוביית חמאה לציר המצומצם ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת ברוטב.

3

מכינים קרם שום: בקלחת צורבים קלות את השום בחמאה, מתבלים במלח, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בחום נמוך עד שהשום מתרכך לגמרי. טוחנים בבלנדר למרקם חלק ולסמיכות של קרם.

הגשה

4

מניחים 2 כפות של קרם שום בתחתית צלחת ההגשה ומעל מניחים את התפו"א. מוזגים את הרוטב מסביב. מניחים מעט עלי זעתר על התפוח. מפזרים מעט מלח ים ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים

תפו"א בציר בקר וקרם שום צלוי של שף מיכאל גרטופסקי. צילום: רן בירן