מתכון

תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה

אפריל 2016
תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה, פטרוזיליה וסומאק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה, פטרוזיליה וסומאק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תוספת ממזרית של תפוחי אדמה, שמתבשלים בבישול איטי בתוך נוזלי השמנת והרוזמרין וסופגים את מלוא הארומות והטעם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לביצים עלומות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התפודים:

1

שמים תפוחי אדמה בסיר צר. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ורוזמרין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים. תפוחי האדמה צריכים להיות מכוסים בנוזלים לאורך כל הבישול, ולכן אם יש צורך מוסיפים חלב.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מוציאים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומעבירים לתבנית. מפזרים עליהם מלח גס.

4

צולים 10 דקות עד שהתפודים מקבלים מעטה זהוב יפה.

5

מרפדים צלחת הגשה מרכזית בעלי פטרוזיליה ומפזרים סומאק. מסדרים את תפוחי האדמה על הצלחת.

מכינים ביצים עלומות ומגישים:

6

מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומוסיפים חומץ ומלח.

7

שוברים ביצים לכוסות קטנות (עדיף כוסות אספרסו אם יש). יוצרים מערבולת במים הרותחים בעזרת כף ויוצקים בעדינות את הביצים לתוך המים. מבשלים 2 דקות בדיוק ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

8

מניחים את הביצים העלומות על תפוחי האדמה ומגישים.