מתכון

אורז כתום עם גזר, חומוס וצימוקים

הגזרים, הבצל והחומוס מתקרמלים בתחתית הסיר, והאורז מתבשל בעדינות מעליהם

42,134 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
אורז עם גזר, חומוס וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
אורז עם גזר, חומוס וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

כל כך קל להכין את המנה הזו, שמאז הצילומים היא הפכה אצלנו לחלק קבוע מתפריט ארוחות הערב. בראש השנה תוכלו לקשט אותה בגרגרי רימון כמו בתמונה.

הכנה מראש: רצוי להכין באותו יום, אבל אם חייבים – מחממים את האורז מעל אדים בסיר אידוי (קוסקוסייה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אורז במים קרים כשעה ומסננים. מתבלים במלח ופלפל.

2

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל וכמון 5 דקות. מוסיפים גזר, צימוקים וחומוס ומערבבים במשך 5 דקות עד שהגזר מזהיב מעט. מתבלים במלח ופלפל.

3

מניחים את האורז בסיר על יתר החומרים בלי לערבב ויוצקים מים רותחים עד גובה 1/2 ס”מ מעל האורז. מבשלים כמה דקות על להבה גבוהה עד שמפלס המים יורד מתחת לפני האורז. יוצרים ארובות באורז, מנמיכים להבה למינימום ומכסים (רצוי לעטוף את המכסה במגבת). מבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים ל-10 דקות.

בהגשה:

4

מעבירים את האורז למגש בעזרת כף גדולה ומפזרים מעל את התוספות שהזהיבו בתחתית הסיר. מפזרים גרגרי רימון ומגישים.