מתכון

בּוּלוּ – עוגיות תוניסאיות למוצאי יום כיפור

העוגיות האלה הן הדבר הראשון שאוכלים בסיום הצום, עם כוס תה חם ומתוק עם נענע

12,051 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

אילנית כהן פרידמן: "כשעתיים לפני סיום הצום הלכנו לבית הכנסת של יהדות ג'רבה שאבא התפלל בו, לשמוע את תפילת הנעילה. הרבה מהצמים אחזו חבוש או תפוח שמסמר ציפורן ננעץ בהם, כדי שריח הציפורן יקל את הצום. בזמן ברכת הכוהנים התעטפנו כולנו יחד עם אבא בטלית שלו. זה היה רגע מרגש. משפחות הכוהנים התקבצו תחת טליתות, ובשקט התפללו תפילה אחרונה לפני החתימה. אחרי תקיעת השופר חזרנו הביתה והתקבצנו סביב השולחן עם הבּוּלוּ והתה."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל.

3

בקערת מערבל מזון או בעזרת מערבל מזון ידני מערבלים את הביצים, הסוכר, השמן ומיץ התפוזים לבלילה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב.

4

מוסיפים פנימה את השקדים, הצימוקים, השומשום, זרעי השומר וקליפת התפוז ומערבבים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.

5

מחלקים את הבצק ל־24 כדורים בגודל כדור פינג פונג וצרים מכל כדור צורת אליפסה. אם הבצק דביק, משמנים את הידיים מעט. מניחים את העוגיות בתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-40 דקות, עד שהעוגיות משחימות. מגישים לצד תה עם נענע.

מתכון מספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן.
הוצאת לאנצ'בוקס. 246 עמ' . מחיר 149 שקלים

ספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן
ספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן