מתכון

בניצה: מאפה פילו עם גבינות

מאפה בולגרי מסורתי מבצק פילו. כדי לתת למנה מראה חגיגי בחרתי להניח את שכבת הבצק העליונה בצורת ספירלה

12,065 בשלנים התעניינו במתכון זה
בניצה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל
בניצה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים והמלח.

2

משמנים תבנית בשמן זית. מוציאים עלה פילו אחד מהחבילה, מורחים את חלקו העליון בשמן זית ומרפדים בעזרתו את התבנית.

3

לוקחים עלה פילו נוסף וקורעים לכמה חתיכות, מקמטים מעט ביד, טובלים בתערובת היוגורט ומניחים בתבנית.

4

מפזרים מעט מהגבינות וסוגרים בעלה משומן נוסף.

5

חוזרים על הפעולה שוב: חתיכות פילו טבולות ביוגורט ומעט גבינות חתוכות לקוביות.

6

על מנת לסיים את הבניצה ניתן לשים למעלה עלה פילו משומן. אם רוצים גימור מרשים יותר, כמו בתמונה: חותכים בעזרת גלגלת פיצה כמה דפי פילו לרצועות ברוחב 3 ס"מ, מגלגלים רצועה אחת לשבלול ואז מגלגלים סביבה את יתר הרצועות בזו אחר זו, עד שנוצר שבלול פילו בקוטר התבנית. מניחים אותו מעל הבניצה ומניחים מעליו קצת גבינות חתוכות ומעט מתערובת היוגורט.

7

אופים את הבניצה בחום של 170 מעלות במשך 45־60 דקות.

8

ניתן להגיש עם יוגורט קר, מתובל במעט מלח ונענע טרייה.