מתכון

דבלה – עוגיות טריפוליטאיות

דבלה היא עוגיה טריפוליטאית מבצק דק–דק מטוגן בשמן עמוק וטבול בסירופ סוכר שמכינים בפורים

2,643 בשלנים התעניינו במתכון זה
דבלה עוגיות טריפוליטאיות של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
דבלה עוגיות טריפוליטאיות של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

בגרסה המקורית מגלגלים רצועות בצק ארוכות לצורת שושנה – כאן פשוט חותכים אותו לריבועים.

מאי מגישה את הדבלה כמעין מילפיי מפורק עם פטיסייר הדרים – לאופן ההכנה המלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה ביצים, מים ושמן. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח, מוסיפים לקערת המיקסר ולשים כשמונה דקות לבצק אחיד ודי יבש. מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר כחצי שעה־שעה.

2

מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר (או במערוך על משטח עבודה מקומח לעובי אחד־שני מ"מ) תוך כדי קימוח המכונה, משטח העבודה והבצק. חותכים לריבועים בגדלים שונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בטמפרטורת החדר כחצי שעה־שעה.

3

מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק ומטגנים את ריבועי הבצק שתיים־שלוש דקות להזהבה קלה. מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג ומצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר.

מכינים את סירופ הסוכר

4

מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומיץ לימון.

5

טובלים את ריבועי הבצק בסירופ לכמה שניות, מעבירים בעזרת כף מחוררת לכלי אטום ושומרים להגשה.